Ervaring

Achtergrond

Gidy Knoors studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven (1987) en heeft 25 jaar ervaring in de high-tech industrie als projectmanager en systeemarchitect op het gebied van high tech machinebouw en productontwikkeling. Hij startte zijn carriere als zelfstandige met een eigen ingenieursbureau IDEA, en werkte daarna enkele jaren voor Saint Engineering en vanaf 1995 voor CCM Centre for Concepts in Mechatronics. Bij CCM was hij projectleider van diverse grote projecten voor de high-tech industrie (zie projecten).

In 2008 werd hij opnieuw zelfstandig en richtte GKID op met als doel om de focus meer te gaan leggen op duurzame productontwikkeling en machinebouw. Al snel werd in een joint venture met Ingenia en Wolters Europe het bedrijf Haynest BV opgericht. Haynest ontwikkelt een 100% biobased structuurmateriaal dat o.a. als verpakkingsmateriaal kan worden toegepast ter vervanging van EPS (piepschuim). Haynest is gebaseerd op droge natuurgrasvezels die met natuurlijke binders in een open matrixstructuur verlijmd zijn (zie website haynest).

Referenties

“Gidy has led a development project for us that was typified by a couple of scope changes. He handled this well. He also demonstrated a well funded knowledge of system engineering and model based design. He has helped us to investigate many conceptual options and to set up a model of the machine with which many things can be investigated. Gidy is an amiable guy who stays cool in hectic times. He demonstrated that he could form a team and manage them to doing the right things at the right time.” 

ir. Oscar de Boer
Manager Development
Fontijne Grotnes

 

"Gidy Knoors ondersteunt mij bij de ontwikkeling van nieuwe producten die zijn gebaseerd op bioplastics in combinatie met natuurlijke vezels. Daarbij komen zijn uitgebreide kennis en ervaring goed van pas. Gidy is met zijn onderbouwde aanpak en zijn open manier van werken een zeer prettige persoon om mee samen te werken."

Dr. ir. Mike Litjens
Manager R&D
Duynie Holding BV

 

“I worked with Gidy on several occasions. It is always a pleasure doing projects with him. He is a real gentleman in the way he does business and has feeling for innovation. Apart from being an authentic thinker, Gidy has a unique combination of mechanical engineering competences and artistic creativity. He is one of my inspirators in the way he approaches sustainability."

Niels van Marle
New business manager
Pezy Group

 

“Gidy’s inzet was voornamelijk gericht op het realiseren van mechatronische systemen waarbij hij getoond heeft een technicus te zijn met een bijzonder goed inzicht. Daarnaast heeft Gidy getoond in staat te zijn de taak van projectleider in zijn volle breedte in te vullen. Zowel de contacten met de klant, alsmede het organiseren en motiveren van het projectteam heeft hij op een uitstekende manier gedaan, op basis van vertrouwen en respect. Naast de techniek had Gidy ook inzicht en aandacht voor de noodzakelijke formele afspraken, evenals de financiële zaken van het project. Hij had dan ook veelal de veantwoordelijkheid over de grotere projecten binnen CCM.

De laatste jaren was Gidy tevens nauw betrokken bij de acquisitie activiteiten van CCM en heeft een nadrukkelijke bijdrage geleverd aan de discussie m.b.t. de technologiekoers van CCM“

ir. H.W. van Doorne MBM
Directeur CCM


“Ik heb met Gidy bij CCM verschillende projecten samen uitgevoerd. In zijn rol als projectleider ken ik hem als iemand die de vraag van de klant kan vertalen naar een technische beschrijving die voor alle deelnemers van het project goed te begrijpen is. Dit komt vooral door zijn technische bagage, maar ook de professionele rust om verschillende perspectieven op de casus te bespreken. Zijn artistieke signatuur is een katalysator voor innovatieve oplossingen”

ir. Arend-Jan Beltman
manager mechatronics department, CCM