Projecten

3D röntgen systeem

GKID had de rol van systeem architect bij de ontwikkeling van een manipulator voor een röntgensysteem voor cardio en vasculaire diagnostiek. Het systeem maakt het mogelijk om 3-dimensionale beelden te maken van organen.

3D röntgen systeem

Haynest productie lijn

Haynest BV onwikkelt een 100% biobased verpakkingsmateriaal op basis van natuurgras. GKID coördineerde de initiële materiaalontwikkeling en is projectmanager voor verschillende opvolgende technische ontwikkeltrajecten, waaronder de bouw van een pilotlijn en volumelijn voor de productie van het Haynest materiaal. 

www.biocol.nl

Biobased packaging

Optimalisatie wielvelgen

Fontijne Grotnes maakt automatische lijnen voor de productie van wielvelgen voor auto's en vrachtwagens. GKID verzorgde het projectmanagement en de systeemarchitectuur voor een nieuw platform van flowformers die het velgmateriaal lokaal verdunnen, om zodoende lichtere en milieuvriendelijke wielen te maken.

www.fontijnegrotnes.com

Lichtgewicht wielvelgen

Product uit suikerbieten

CSV COVAS is een suikerbietentelerscoöperatie met 1800 leden die hun bieten aan de coöperatie leveren. Bij de verwerking van bieten tot suiker blijven restvezels over.

Duynie verwerkt o.a. aardappelvezels tot eindproducten voor de bomen- en plantenteelt. GKID onderzoekt voor CSV COVAS en Duynie mogelijke concepten voor de opwaardering van deze vezels tot hoogwaardige producten in spuitgiet- en persprocessen. Daarbij worden de bietenvezels gecombineerd met biobased kunststoffen uit zetmeel en PLA. 

www.bieten.nl

Bloempot uit bietenvezels

Verpakkingsmateriaal uit natuurvezel

Haynest is een 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar verpakkingsmateriaal. Haynest is door de natuur geïnspireerd en wordt gemaakt van natuurlijke vezels en binders. Haynest is ontworpen volgens de cradle-to-cradle principes. Het maakt uitsluitend gebruik van organische reststromen. Het hoofdbestanddeel natuurgras wordt na het maaien aan de zon gedroogd. Als verpakkingsmateriaal is het geschikt voor de bescherming van huishoudelijke apparaten, meubels en voedingsproducten. Een 100% biobased product. GKID is mede-oprichter/eigenaar van Haynest BV. 

www.biocol.nl

Verpakkingsmateriaal uit natuurgras, Haynest

Meetsysteem deurkozijnen

Gidy Knoors ontwikkelde de eerste industriële versies van het Meet-O-Matic inmeetsysteem voor Kegro deuren in Groesbeek. In 1990 wint Kegro hiermee de Nationale Innovation Award. Het toenmalige systeem was gebaseerd op een mechanische meetarm. Later ontwikkelde Gidy Knoors ook het concept voor de opvolger: het op lasertriangulatie gebaseerde inmeetsysteem.

Het meetsysteem heeft voor een doorbraak gezorgd in de renovatiemarkt. Deuren konden af fabriek volledig op maat en afgelakt  aangeleverd worden. Kegro kon hierdoor 10 jaar lakgarantie gaan geven en veroverde de renovatiemarkt.

www.kegro.nl/Passend_AMN.html

Meetsysteem deurkozijnen

Reticle Handler ASML

De reticle handler is een onderdeel van de ASML waferstepper. De handler bevat een robot die de reticles (glasplaten) met daarop het patroon van een chip in de reticle stage legt, alwaar het patroon wordt afgebeeld op een wafer. Gidy Knoors werkte voor CCM als projectleider en systeemarchitect aan de ontwikkeling van de reticle handler. Van het systeem zijn inmiddels vele honderden exemplaren gebouwd.

Reticle Handler

Wafers snijden met laser

CCM ontwikkelde voor ALSI in Beuningen een compleet platform van verschillende machines voor het snijden van wafers met een laser. Daarbij wordt een gepatenteerde beam splitter techniek gebruikt waardoor met minimale impact op het wafermateriaal gesneden kan worden. De laserbundel is veel dunner dan de gangbare mechanische snijtechnieken, waardoor chips veel dichter naast elkaar op de wafer geplaatst kunnen worden, en grondstoffen beter benut.

Gidy Knoors was voor CCM projectleider voor de ontwikkeling van verschillende opeenvolgende generaties lasersnijmachines. 

www.alsi-international.com

Laser wafer dicing

Blu Ray / HD-DVD mastering

Met een mastering machine worden de moedermatrijzen (master) voor DVD's gemaakt. Het hart van een mastering machine is de zogenaamde Laer Beam Recorder (LBR). Een uiterst nauwkeurig systeem waarmee met een laser de beeldcode in een lichtgevoelige plaat wordt aangebracht. Gidy Knoors was voor CCM de projectleider voor de ontwikkeling van de LBR . 

DVD mastering machine

Medisch instrument

Nucletron ontwikkelt behandelapparatuur voor Brachy therapie. GKID hielp bij de doorontwikkeling van een van deze apparaten. 

http://www.elekta.com/brachytherapy