• Ecodesign

  Ecodesign Tool

  De nieuwe Ecodesign norm voor mechanische producten is speciaal ontwikkeld voor toepassing door MKB bedrijven. 

  Lees meer »
 • verburg

  Minister Verburg

  Minister Verburg overhandigt certificaat en subsidie.

  Lees meer »
 • cobi pot

  Biobased bloempot

  In opdracht van bietencoöperatie CSV COVAS, ontwikkelde GKID in samenwerking met Ingenia een bloempot op basis van suikerbieten. De bloempot is volledig biologisch afbreekbaar.

  Lees meer »
 • Eindhovens Dagblad jan 2009

  Biobased packaging

  Eindhovens Dagblad:

  GKID en Ingenia starten met ontwikkeling van biobased verpakkingsmateriaal.

  Lees meer »

Werkwijze

GKID biedt haar diensten aan als onafhankelijk consultant. Wij sturen aan op een gefaseerde aanpak zodat de kosten beheersbaar blijven. Onze diensten zijn veelal op basis van nacalculatie (uurtarief) binnen vooraf, in overleg met de klant vastgestelde budgetten. Bij grotere projecten wordt vanwege het teamwerk vaak op lokatie van de klant gewerkt. Bij kleinere opdrachten gebeurt dit veelal vanuit het eigen kantoor.

Recent zijn ook samenwerkingsverbanden aangegaan waarbij wij risicodragend participeren in projecten. Dit betreft vooral de biobased projecten.

Ontwikkelen en toepassen van nieuwe technologieën, materialen, processen en ontwerpstrategieën creëert voor organisaties een concurrentievoordeel. Steeds meer worden ontwikkelingen in een samenwerkingsverband met strategische partners uitgevoerd. GKID is zeer ervaren in het projectmanagement van deze vaak wat complexere samenwerkingsvormen.

Bij voorkeur worden wij al vroeg betrokken bij de voorbereiding van een project, het identificeren en formuleren van de doelstellingen en de business case, en het opbouwen van een team. Indien gewenst kunnen wij u helpen met het bemannen van het project door te putten uit ons netwerk.

Goed projectmanagement omvat analyse van de business case, opzetten van roadmap en projectplan, bouwen van het projectteam, korte communicatielijnen, sturen op mijlpalen, risico management, planning en financiële project beheersing, en op coachende wijze leiding geven aan een team.